Over Mij

Mijn naam is Rianne Berends (1989) Samenwonend in Alkmaar en moeder van Novi ’18.  Al erg jong hoorde ik van mijn moeder en van mensen om mij heen, dat ik een ‘’oude ziel’’ heb en een ‘’nieuwe tijdskind’’ ben. Ik wist zelf niet goed wat dat precies betekende of inhield. Toch ben ik me hier later meer in gaan verdiepen herkende ik me erg in de kenmerken van hooggevoelig. Wat ik merkte, is dat er niet veel over gesproken wordt en er in de maatschappij niet veel bekend over is. Daar wil ik graag verandering in brengen!

Na mijn middelbare schooltijd ben ik een sociale opleiding gaan volgen volgens het competentie gericht leren systeem. Ik heb de opleidingen Spw3, Spw4, Mwd en Scw gevolgd en ben uiteindelijk afgestudeerd als sociaal cultureel werker. Tijdens deze opleiding heb ik een dag na mijn achttiende verjaardag gedurende twee maanden stage gelopen op een camping in een animatie team in Zuid Frankrijk. Daar leerde ik mijzelf al wat beter kennen. Vervolgens ben ik de particuliere sportopleiding AALO gaan doen en heb verschillende sportdiploma’s behaald. Ik ben vijf jaar werkzaam geweest als sportinstructrice bij een sportschool en heb les gegeven aan pubers, volwassenen en ouderen. Ook gaf ik dansles bij een dansgroep aan kleuters, kinderen en tieners. Door mijn sportachtergrond werd ik benaderd door een sport BSO. Daar heb ik twee jaar gewerkt en sport en spel lessen gegeven aan basisschoolleerlingen en tevens stagiaires begeleid van sport opleidingen. Bij deze werkgever ben ik overgestapt naar het kinderdagverblijf en heb vervolgens twee jaar op een kindergroep in de leeftijd anderhalf tot vier jaar gewerkt en de cursus VVE (voorschoolse vervroegde educatie) gevolgd. Dit werk heb ik gedaan voor kinderen in de leeftijd vanaf drie jaar.

Ik merkte op den duur dat ik niet mijn hart volgde en voor mijzelf koos, maar gaf daar naar mezelf toe weinig gehoor aan. Tot mijn lichaam ingreep en er een hele grote spiegel werd voorgehouden waardoor ik er eigenlijk niet meer omheen kon. Ik heb bepaalde knopen doorgehakt en keuzes gemaakt waardoor er veel in positieve zin is veranderd. Er is o.a. op mijn pad gekomen dat ik een gehandicapt jongetje met epilepsie heb mogen verzorgen en begeleiden. Een hele mooie en dankbare taak.

Door mijn eigen ervaringen met hooggevoeligheid, stilte, bewegen, stress, de zoektocht naar mijzelf, onzekerheid, faalangst en ga zo maar door ben ik er achter gekomen wat ik echt wil. En dat is anderen inspireren en coachen bij Mood & Mind.

Ieder mens heeft zijn eigen pad te gaan maar soms is het prettig als er iemand een tijdje met je meeloopt.

15621776_1814244528787319_830146700425746427_n